Előfizetői tartalom

Moszkva alattomos eszközt vetett be az új NATO-tagországban, nő a feszültség a határon

Portfolio
A finn biztonsági és hírszerző szolgálat riasztást adott ki, mert Oroszország megpróbálja kémeknek beszervezni a Finnországba érkező menedékkérőket. A jelentések szerint Moszkva akkor kezdett a hibrid akcióba, amikor megnőtt a Finnország és Oroszország keleti határán átkelő menedékkérők száma. Az elmúlt hónapokban több mint ezer embert fogadtak be, így komoly veszélyben lehet a finn belbiztonság.

A finn biztonsági és hírszerző szolgálat nyilvánosságra hozta, hogy Oroszország aktívan próbál néhány menedékkérőt besúgóként alkalmazni, hogy információkat gyűjtsenek Moszkva számára. Az ország hatóságai szerint több ezren várakoznak Oroszországba, hogy belépjenek a keleti határon, így sok lehet közöttük a beszervezett kém, ráadásul már így is ezernyi menedékkérőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés