Előfizetői tartalom

Erős válaszlépésre készül az Egyesült Államok Iránnal szemben

Portfolio
A Biden-adminisztráció fontolgatja, hogy milyen választ adjon a közelmúltban Jordániában az amerikai erők ellen elkövetett halálos dróntámadásra. A támadás három amerikai katona halálát okozta, és több tucatnyian megsebesültek. Hivatalnokok és szakértők szerint az Egyesült Államok erőteljes válaszcsapást hajthat végre Irán és a vele partner terrorszervezetek elrettentésére anélkül, hogy közvetlen háborúba kezdene a perzsa állammal. Biden elnökre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy erőteljesen reagáljon a támadásra – írja a Bloomberg.

Míg egyesek, mint például Lindsey Graham republikánus szenátor, határozott válaszlépéseket követelnek, mások óvatosabb megközelítést javasolnak, hogy elkerüljenek egy szélesebb körű konfliktust Iránnal és a vele partner terrorszervezetekkel. A valószínű forgatókönyv szerint Iránon kívüli, Iránnal szövetséges szervezeteket vesznek célba, olyan helyszínekre összpontosítva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés