Szétszedték az ukránok az oroszok szuperfegyverét – Elárulták, mit találtak benne
Globál

Szétszedték az ukránok az oroszok szuperfegyverét – Elárulták, mit találtak benne

Portfolio
Szétszedték és tüzetesen átvizsgálták az ukrán szakértők azt a 3M22 Cirkon típusú hiperszonikus rakétát, amit alig egy hete lőttek ki Ukrajnára - számolt be róla az Ukrajinszka Pravda.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az előzetes feltételezések szerint Oroszország február 7-én vetette be először Ukrajna ellen a „szuperfegyvernek” titulált orosz hiperszonikus Cirkon rakétát. A 3M22-t a légvédelem megállította, a típusával kapcsolatos feltételezések pedig az egyik alkatrészre vésett azonosítóból fakadtak.

Most a Kijevi Kutatóintézet előállt a vizsgálat eredményével, és azt állítják: a rakéták maradványai alapján egyértelműen beazonosítható, hogy a lelőtt fegyver egy Cirkon hiperszonikus rakéta.

A korai jelentés szerint mindezt az alkatrészek és a maradványokon talált jelölések, valamint a vonatkozó fegyvertípus jellemzői megerősítik. Az ukrán szakértők hozzáteszik, általában az orosz rakétáknak vannak olyan alkatrészei, amelyek egyszerre több típusban is rendszeresítve vannak, ugyanakkor a megmaradt elemek egy része kifejezetten a 3M22 Cirkonban fordul csak elő.

Több darabon ugyanis lézergravírozott és dombornyomott 3L22 felirat található, amely a Cirkon jellemzője. A rakéta darabjain található egyéb jelölések az alkatrészek gyártási dátumát jelzik – ezek nagyrészt 2023 végére és 2024 elejére esnek.

A Kijevi Intézet azt is hozzátette, hogy az előzetes vizsgálat alapján a rakéta nem képes megfelelni a gyártó által hirdetett technikai és műszaki jellemzőknek, mint az 1 500 kilométeres hatótávolság, a 8-9-szeres hangsebesség, vagy a 300-400 kilogrammos robbanótöltet.

Címlapkép forrása: Portfolio

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?