Előfizetői tartalom

Putyin békét akart, de lesöpörték az ajánlatát az asztalról

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök javaslatát az ukrajnai háború befagyasztására irányuló tűzszünetre vonatkozóan az Egyesült Államok a közvetítők közötti kapcsolatfelvétel után elutasította - közölte a Reuters hírügynökséggel három, a megbeszéléseket ismerő orosz forrás. Egy amerikai forrás tagadta, hogy hivatalos kapcsolatfelvételre került volna sor, és azt mondta, hogy Washington nem vesz részt olyan tárgyalásokban, amelyekben Ukrajna nincs képviseltetve.

Orosz források a Reutersnek azt állították, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégibenajánlatot tett javaslatát az ukrajnai tűzszünetre, hogy befagyasszák a folyamatban lévő konfliktust, azonban azt az Egyesült Államok elutasította. A diplomáciai rendezésre tett sikertelen kísérlet a második világháború óta Európában zajló leghalálosabb konfliktus harmadik évének kezdetét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés