Előfizetői tartalom

Tömeges lehallgatási botrány pattant ki a bukott lengyel kormány körül

Portfolio
Donald Tusk lengyel miniszterelnök kedden nyilvánosságra hozta, hogy birtokában vannak olyan dokumentumok, amelyek bizonyítják, hogy az előző kormány idején az állami hatóságok jogellenesen használták a Pegasus kémprogramot. Tusk, aki a Jog és Igazságosság párthoz közel álló Andrzej Duda elnök mellett tartott sajtótájékoztatón beszélt, azt állította, hogy a kémprogramot illegálisan használták és rengeteg embert figyeltek meg a Morawiecki-kormány alatt.

A kabinettanács ülésén Tusk tájékoztatta Dudát arról, hogy friss vizsgálatok szerint a Pegasus kémprogramot Lengyelországban tömeges megfigyelésre használták az előző, Mateusz Morawiecki vezette kormány alatt. Tusk felajánlotta, hogy amennyiben az elnök érdeklődését fejezi ki, átadja neki a teljes dokumentumcsomagot – számolt be az AP News. Tusk, aki az októberi választások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés