Előfizetői tartalom

Most szabadul el az igazi pokol? – Soha nem látott katasztrófába torkollhat Izrael offenzívája

Hétfőn Izrael megindította a gázai hadművelet újabb szakaszát, melynek célja az övezet délnyugati szegletének megtisztítása az iszlamista szervezetektől. Bár az övezet megtisztítása kizárólag katonai szempontból kifejezetten jól halad, Rafah környékének megszállása diplomáciai, humanitárius és harcászati szempontból is okozhat komoly gondokat Izraelnek. Nézzük, mik ezek.

A Gázai övezet elleni izraeli támadás jól elkülöníthető szakaszokból állt: az IDF először megkezdte Gáza bombázását, majd lényegében felharmadolta a területet. Először Gázavárost és környékét, majd az övezet középső részét szállta meg. Most logikus módon a délnyugati harmad következik, miközben folytatódik a már megszállt települések megtisztítása a Hamász...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés