Előfizetői tartalom

Fontos évfordulókhoz érkezett az orosz–ukrán konfliktus

Portfolio
2014. február 20-ára tehető a Krím félsziget megszállásának kezdete, amely az orosz–ukrán konfliktus első nagyobb eseménye volt. A konfliktus így már egy évtizede zajlik. 2022. február 21-én ismerte el Vlagyimir Putyin a két donbaszi bábállam, a Donyecki Népköztársaság, illetve a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, ami közvetlen előzménye volt a teljeskörű invázió február 24-i elindulásának.

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet keddi jelentése emlékeztet, hogy tíz éve, 2014. február 20-án kezdődött el a Krím félszigeten a felségjelzés nélküli orosz katonák – „kis zöld emberkék” – akciója, melynek végeredménye a Krím megszállása, majd Oroszországhoz csatolása lett – ez utóbbit a nemzetközi jog nem ismeri el. A megszállást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés