Előfizetői tartalom

Egyre jobban tart Amerika szövetségese Kínától, és ezért komoly lépésekre szánták el magukat

Portfolio
Kína és a Fülöp-szigetek egyre hidegebb kapcsolatot ápol egymással, miután a két ország több alkalommal is éles vitába keveredett egymással a Dél-kínai-tenger területeinek ellenőrzése felett. Az Asia Times riportja szerint Manila egyre nagyobb figyelmet fordít a szigetvilág északi részére, ami egy potenciális ütközőzónává alakulhat át a jövőben.

Az elmúlt években egyre feszültebb helyzet alakult ki a Távol-Keleten, miután Kína egyre nagyobb befolyásra tesz szert a térségben. A növekvő politikai, gazdasági és katonai erő viszont választás elé állítja az itteni országokat: el kell dönteniük, hogy Pekinggel vagy Washingtonnal szeretnének jó kapcsolatot fenntartani a jövőben. A keleti nagyhatalom felemelkedése miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés