FONTOS Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben
 
Előfizetői tartalom

Titkos válságcsúcsot tartanak az EU-vezetők az ukrajnai vereségsorozat miatt

Portfolio
Az Elysée-palotában hétfőre sietve összehívott csúcstalálkozón 20 európai vezető, köztük Olaf Scholz német kancellár, Pedro Sánchez spanyol államfő és David Cameron brit külügyminiszter vesz részt, hogy megerősítse Ukrajna támogatását az orosz csapatok előrenyomulásával szemben. A vezetők célja, hogy segítsenek Ukrajnának megállítsák az elmúlt időszak orosz előretámadását, miközben választóik körében egyre nagyobb a szkepticizmus és az óvatosság – számolt be a Politico hétfői hírlevelében.

A határozott retorika ellenére aggodalmak merültek fel a szavak és a tettek közötti eltérés miatt. Míg az Európai Unió lelkes támogatását fejezte ki Kijev felé, a lőszerek és fegyverek tényleges szállítása Ukrajnának egyelőre nem történt meg. Egy francia tanácsadó elismerte, hogy a februári csúcstalálkozón bejelentett új fegyverszállítások elmaradtak, és kiemelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés