Előfizetői tartalom

Nem várt fordulatot hozhat a gázai tűzszünet: újabb országra sújthat le minden erővel Izrael haragja

Az idő előrehaladtával egyre valószínűbb, hogy az Izrael és a gázai Hamász közötti tűzszüneti tárgyalások hamarosan eredményre fognak vezetni. Ahelyett azonban, hogy ezek a megbeszélések fegyvernyugvást hoznának a régióba, egyre valószínűbb, hogy a libanoni Hezbollah elleni katonai műveletek kiterjesztését fogják eredményezni.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a nemzetközi közösség felszólalásai eredményre vezetnek, és Izrael belemegy egy hat hetes tűzszünetbe a Gázai övezetben, ezzel párhuzamosan azonban Joáv Gallant védelmi miniszter azt is jelezte: ez a tűzszünet nem fog vonatkozni a libanoni és szíriai iszlamista csoportokra.

Elnyúló tárgyalások

A tűzszüneti tárgyalások Egyiptomban folynak katari és amerikai közvetítéssel. A Hamász képviselői ugyanakkor nem utaztak az országba, a katari tárgyalófelek közvetítik az álláspontjukat.

A megbeszélések célja kettős:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés