Látványos felvételen a HAMMER első csapása, félelmetes fegyver mutatkozott be Ukrajnában
Globál

Látványos felvételen a HAMMER első csapása, félelmetes fegyver mutatkozott be Ukrajnában

Portfolio
A nyílt forrásokból dolgozó elemzők és más, az orosz-ukrán háborúval foglalkozó csatornák osztották meg az első felvételeket az ukrán légierő fegyverarzenáljába nemrégiben bekerült AASM-250 HAMMER irányított bomba vélhetően első bevetéseiről.

Az AASM (Armenent Air-Sol Modular - "Moduláris levegő-föld fegyverzet") családot Franciaország fejlesztette ki, és 2007-ben állította hadrendbe, mint - többek között - irányított levegő-föld rakétát. Alapvetően Dassault Rafale és Mirage 2000 harci repülőgépekhez tervezték, de felszerelhető más légi járművekre is. Az AASM (exportváltozatának neve Hammer) lényegében az amerikai JDAM megfelelője, és ez is egy hagyományos bomba, amelyhez egy olyan készletet csatolnak, amely a fegyvert precíziós irányításúvá alakítja át, ezzel pontosabbá, illetve egyes esetekben nagyobb hatótávolságúvá téve.

Az első, bevetésről készült felvételt március 3-án tették közzé a közösségi médiában, ahogy az avgyijivkai kokszgyárat bombázza az ukrán légierő:

A második felvételen a Herszon régióban, a Dnyeper mentén található Kozacsi Laheri elleni bombázás látható:

A Hammernek létezik 125, 500 és 1000 kilogramm robbanótöltettel szerelt változata, az ukrán erők a 250 kilogrammos variáns kapták meg. A gyártó, a francia Safran Electronics & Defense szerint a rakéta első tesztjei során egy alkalommal több, mint 50 kilométeres távolságból indították útnak a rakétát, amely a célpont egy méteres körzetében csapódott be. A hivatalos hatótávolság körülbelül 70 kilométer.

Az ukrán fegyverszállítást az év elején jelentette be Emmanuel Macron francia elnök, aki azt ígérte, több száz AASM-et adnak át Kijev részére, havi bontásban körülbelül 50 darabot.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben