Előfizetői tartalom

"Két nyaklevest" osztottak ki az ír kormánynak: kudarc lett a nőnapi népszavazás

Portfolio
Leo Varadkar ír miniszterelnök értékelése szerint "két nyaklevest" kapott kormánya a szavazóktól, miután döntő többségük elutasította azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely megváltoztatta volna az ír alkotmány azon szakaszait, amelyek a nők háztartásban betöltött szerepéről és a család fogalmáról szólnak. Legtöbben a referendum siettetését, a javaslatok pontatlanságát és a támogatók erőtlen kampányát okolják a soha nem látott arányú "nem" szavazatért.

Az ír kormánypártok által kezdeményezett, nőnapra időzített népszavazáson mindkét alkotmánymódosító javaslatot leszavazták az ír állampolgárok. Így változatlanul marad az 1937-es dokumentum, ugyanis az ír alkotmány megváltoztatása csak referendum kiírásával lehetséges - számol be az Irish Times. A két kérdés közül az első, a családról szóló népszavazás –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés