Az oroszok legfontosabb szövetségesénél tapogatózik a békéért Kijev – Mit szól ehhez Moszkva?
Globál

Az oroszok legfontosabb szövetségesénél tapogatózik a békéért Kijev – Mit szól ehhez Moszkva?

Portfolio
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint Kínának nagy lehetőségei vannak az ukrajnai háború befejezésének elősegítésére. Kijev arra számít, hogy a jövőben szorosabb együttműködést tudnak kiépíteni Pekinggel – számolt be a South China Morning Post.

Több mint két éve tart a háború Ukrajnában, ám eddig kevesebb nem történt lényegi előrelépés a felek között a konfliktus rendezése érdekében. Sokak szerint a megoldás Kína lehet, mivel a keleti nagyhatalom az agresszorként fellépő Oroszország egyik legfontosabb partnere, ezért Peking képes lehet hatást gyakorolni Moszkvára. A keleti nagyhatalom nyitottnak is mutatkozik egy béketárgyalás összehozására, ezzel kapcsolatban nagy reményeket táplál a kelet-európai ország.

Az Ukrajna és Kína közötti kétoldalú kapcsolatokban soha nem volt nagyobb probléma, tehát a bizalom megvan

– mondta el Kuleba.

Március elején látogatott az ukrán fővárosba Li Hui, Peking eurázsiai ügyekért felelős különmegbízottja, ahol a háború politikai rendezésére szólította fel az érintetteket. Korábban Münchenben találkozott egy konferencián Kuleba és Van Ji kínai külügyminiszter, ahol a párbeszéd fenntartásáról értekeztek egymással. A keleti nagyhatalom tárcavezetője az elmúlt hónapokban egyre határozottabb kijelentésekkel jelzi, hogy Peking ténylegesen hajlandó lépéseket tenni a béke érdekében.

Ha a béketárgyalásokat nem sikerül megnyitni, a félreértések felhalmozódnak és megsokszorozódnak, ami még nagyobb válságot okoz

– mondta korábban az újságíróknak Ji. A kijelentésének súlyt adva nem zárja ki, hogy Kína is csatlakozzon a tervezett svájci békecsúcs résztvevőihez, sőt, Oroszország meghívásán fognak dolgozni a jövőben. Peking korábban semleges pozíció vett fel, nem ítélte el Moszkvát az ukrajnai invázió miatt.

A várható tervekkel kapcsolatban Kína egyeztetett Oroszországgal is, Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes egyetértett Van Jivel, hogy be kell vonni az oroszokat is a tárgyalásokba.

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

szenior treasury és kontrolling munkatárs

szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
kanyaró rubeola mumpsz vakcina