Nem akármilyen győzelmet jelentett be Donald Trump, Joe Biden alaposan kiröhögte
Globál

Nem akármilyen győzelmet jelentett be Donald Trump, Joe Biden alaposan kiröhögte

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök gúnyosan reagált republikánus elődje, Donald Trump közösségi médiában nyilvánosságra hozott, golfozásról szóló bejegyzésére. A demokrata elnök ezzel is rá kívánt világítani arra, hogy Trump az elmúlt hetekben kisebb hangsúlyt fektetett a kampányeseményekre, és inkább a saját és kampányának pénzügyei miatt aggódott. Eközben a demokrata elnök több államot is meglátogatott, hogy újraválasztási üzenetét népszerűsítse.

Az idén ismét megmérkőző Donald Trump és hivatalban lévő demokrata ellenfele, Joe Biden mással töltötték az eddigi kampányidőszakot, miután két hete hivatalosan is pártjaik jelöltjeivé váltak. Az AP beszámolója szerint Trump egyetlen nyilvános kampányrendezvényt tartott, amióta március 12-én bebiztosította a republikánus elnökjelöltséget: egy ohiói eseményt, amelyet nem az ő kampánya, hanem egy általa támogatott republikánus szenátorjelölt finanszírozott. Egyelőre Trump kampányoldalán sem szerepelnek előre betervezett programok.

Mindeközben a demokrata Biden az országot járja. Holnap Kamala Harris alelnökkel Észak-Karolinába utaznak, ezzel is hangsúlyozva annak fontosságát a Fehér Házba vezető úton: Trump itt 2016-ban és 2020-ban is nyerni tudott, azonban a Biden-kampány idén megfordíthatónak tartja az államot. Így keddre elmondható lesz, hogy az elnök az évértékelő beszéde óta eltelt kevesebb, mint három hét alatt az összes csatatérállamban megfordult.

Biden és Trump eltérő napirendje tükrözi a problémákat, amikkel jelenleg szembe kell nézniük:

Biden szénája elég rosszul áll a billegő államokban a felmérések szerint, emellett a választók amiatt is aggódnak, hogy fizikailag bírja-e a kampányolást, és szellemileg alkalmas-e még négy év kormányzásra. Ezzel szemben a számos bírósági ügye részeként Trumpot a ma határidős 454 millió dolláros pénzbüntetésének kifizetése nem hagyja különösen nyugodni, ami elmulasztása esetén

akár ingatlanbirodalma egy részét le is foglalhatják New Yorkban,

ráadásul kampányadományokban is jócskán lemaradással küzd riválisával szemben.

A volt elnök a kihívások ellenére büszkén számolt be arról a hétvégén, hogy két díjat is bezsebelt a golfklubja jóvoltából:

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ma este a West Palm Beach-i Trump International Golf Clubban, a DÍJÁTADÓ ESTEN átvehetem a KLUB BAJNOKSÁGI TRÓFEÁJÁT és a SENIOR KLUB BAJNOKSÁGI TRÓFEÁT. MINDKETTŐT MEGNYERTEM!"

- fejezte ki örömét.

Biden nem hagyta szó nélkül a bejelentést, ironikusan gratulációját adta át az elődjének:

"Gratulálok, Donald. Ez aztán a teljesítmény"

- írták az elnök közösségi oldalán.

Címlapkép: Donald Trump volt elnök segédje kíséretében golfkocsit vezet a Trump National Golf Clubban a New Jersey állambeli Bedminsterben 2023. augusztus 13-án. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza