Megkezdték a Baltimore-i híd roncsainak eltakarítását - Ennyibe kerülhet a híd újjáépítése
Globál

Megkezdték a Baltimore-i híd roncsainak eltakarítását - Ennyibe kerülhet a híd újjáépítése

Portfolio
A Baltimore-i Francis Scott Key híd összeomlása után - amelyet egy teherhajó ütközése okozott - a keleti part legnagyobb működő daruja megkezdte a roncsok eltakarítását, miközben a hatóságok továbbra is küzdenek a nehéz körülmények között az áldozatok kiemelésével. A tragédia hat mexikói és közép-amerikai bevándorló életét követelte.

Az Egyesült Államok keleti partján található legnagyobb működő daru megkezdte a baltimore-i Francis Scott Key híd roncsainak eltávolítását. A Moody's jelentése szerint, bár a híd helyreállítása évekig tarthat, a kikötő heteken belül újranyithat, ha a törmeléket gyorsan eltávolítják.

A tragédia hat áldozata mind mexikói és közép-amerikai bevándorló volt, akik az esemény idején javítási munkálatokat végeztek. A búvárok már kiemelték Alejandro Hernandez Fuentes és Dorlian Castillo holttestét, további négy áldozat - Maynor Suazo, Jose Lopez, Miguel Luna és egy névtelen személy - maradványait még keresik.

Joe Biden elnök ígéretet tett arra, hogy a szövetségi kormány állja majd a híd újjáépítésének költségét. A Közlekedési Minisztérium már 60 millió dollár gyorssegélyt ítélt oda az újjáépítés megkezdésére.

Az IMPLAN gazdasági elemző cég becslése szerint az újjáépítés költségvetése akár 600 millió dollár is lehet, míg más források szerint ez az összeg elérheti a 2 milliárd dollárt is.

A Dali konténerekkel megrakott hajója Sri Lanka felől Baltimore felé tartott. Korábban már volt balesete Antwerpenben. A a szingapúri zászló alatt közlekedő hajót a Grace Ocean Pte Ltd tulajdonolta és a Synergy Marine Group üzemeltette.

A Francis Scott Key híd naponta 31 000 autót szolgált ki. Az 1977-ben nyitott acélkonstrukció fontos szerepet játszott Baltimore kikötőjén keresztül történő közlekedésben. A baltimore-i kikötő jelenleg zárva van, ami jelentős gazdasági hatást gyakorol Maryland államra és fennakadásokat okozhat többek között az autók és mezőgazdasági termékek szállításában.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Scott Olson/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
grúz parlament