Rendkívüli állapotot hirdetettek ki a teljes napfogyatkozás miatt Kanadában
Globál

Rendkívüli állapotot hirdetettek ki a teljes napfogyatkozás miatt Kanadában

Portfolio
A kanadai Niagara régióban rendkívüli állapotot hirdettek az április 8-i ritka teljes napfogyatkozás előtt, amely várhatóan hatalmas tömegeket vonz majd a régió népszerű vízeséseihez is - számolt be a Reuters.

A Niagara régió csütörtökön közleményben tudatta, hogy Jim Bradley regionális elnök "óvatosságból" szükségállapotot hirdetett.

"A szükségállapot kihirdetése megerősíti a régió rendelkezésére álló eszközöket abban, hogy megvédjék a lakosok és a látogatók egészségét és biztonságát, valamint megvédjék a kritikus infrastruktúrát bármilyen forgatókönyv esetén" - áll a Niagara régió sajtóközleményében.

A kanadai-amerikai határ mentén fekvő Niagara-vízesés a napfogyatkozás útvonalában van, és sokan már előre spórolnak a szállodákra és a bérleti díjakra, hogy Észak-Amerika egyik természeti csodáján élhessék át a ritka jelenséget.

Jim Diodati polgármester "messze a legnagyobb tömegre" számít, ami valaha is volt a kanadai oldalon. Diodati becslése szerint akár egymillió ember a helyszínre látogat. A régió április 8-án néhány programját és szolgáltatását is módosítja, valamint néhány létesítményt bezár, hogy a forgalom kisebb legyen az utakon.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
drón