Alakul az újabb háború: súlyos vádak röpködnek, pattanásig feszült a helyzet
Globál

Alakul az újabb háború: súlyos vádak röpködnek, pattanásig feszült a helyzet

Portfolio
Azerbajdzsán és Örményország kormánya többször is megvádolta egymást az elmúlt napokban azzal, hogy háborút terveznek kirobbantani. Az örmények szerint az azeriek határ menti falvakat készülnek megszállni, az azeriek szerint Örményország pedig „provokációra” készül.

Nikol Pasinjan örmény miniszterelnök a két hete kijelentette: Azerbajdzsán támadásra készül országa ellen, Baku néhány határ menti falvat készül elcsatolni, megszállni Örményországtól. A támadásra a prognosztizált időn belül nem került sor, viszont több felvétel is napvilágot látott az örmény haderő műveleteiről a határ térségében.

A páncélosokról, katonai eszközökről készült videókat, fotókat felkapta az azeri média: a bakui sajtó azzal kezdte el vádolni Örményországot, hogy támadást készítenek elő Azerbajdzsán ellen.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium közleményt adott ki, melyben hivatalosan is megvádolták az azeri haderőt azzal, hogy a határ mentén erődítményeket készítenek elő és csapatösszevonásokat hajtanak végre. Az azeri védelmi minisztérium szerint Örményország „hosszú távú céllal” bunkereket épít, tüzérségi pozíciókat hoz létre és tüzelőállásokat létesít a határ menti területen.

Hivatalosan kinyilvánítjuk, hogy ha Örményország bármilyen provokációt hajt végre, az azerbajdzsáni hadsereg ezt határozottan meg fogja akadályozni, a helyzet eszkalációjának következményeit pedig Örményország katonai és politikai vezetése fogja viselni”

– olvasható a bakui minisztérium közleményében.

Örményország határozottan tagadja, hogy katonai létesítményeket építenének a határ mentén és azt közölték: régóta tervezett, civil renovációs munkálatok zajlanak. Közben Jerevánban attól tartanak, hogy az azeri haderő a vélt vagy valós csapatösszevonásokat arra használja majd, hogy „preventív” támadást indítson Örményország ellen.

Az elmúlt években az örmény és azeri haderő kétszer is összecsapott Hegyi-Karabah miatt, mindkét konfliktus az azeri haderő fölényes győzelmével zárult.

Címlapkép forrása: Resul Rehimov/Anadolu via Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben