Áttörést ért el az ukrán külügy: előszedi a NATO azokat a fegyvereket, amikért már hónapok óta könyörögnek

Portfolio
Sikerként könyvelheti el a csütörtöki NATO-csúcsot Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, mivel a katonai szövetség vállalta, hogy extra légvédelmi eszközöket ad hazájának - jelentette a Sky News.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A szövetségesek egyetértettek abban, hogy felkutatják és azonosítják azokat a légvédelmi rendszereket, amelyeket Ukrajnába lehet küldeni. Kuleba szerint legalább 100 ilyen eszköz áll a NATO rendelkezésére.

Kulea korábban kiemelte, hogy nehezen érthető számára, miért nem lehetséges több légvédelmi rendszer küldése Ukrajnába. Az új megközelítés bejelentésekor kifejtette: "A szövetségesek elkötelezettséget vállalnak arra, hogy gondoskodnak a további légvédelmi rendszerek elosztásáról vagy felkutatásáról. Ez azt jelenti, hogy azonosítani fogják ezeket a rendszereket annak érdekében, hogy Ukrajnába szállíthassák őket, ezzel is segítve az országot abban, hogy megvédje az égboltját."

Bár Ukrajna rendelkezik annyi modern légvédelmi eszközzel, hogy a főváros és a legfontosabb katonai objektumok védelmét biztosítani tudja, az orosz drón- és rakétatámadások egyre nagyobb károkat okoznak a civil épületekben és az energetikai infrastruktúrában.

Címlapkép: amerikai Hawk légvédelmi rendszer. A címlapkép illusztráció, forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF