Előfizetői tartalom

Hangosan dübörögnek a harci dobok: nagyszabású nukleáris fegyverkezési program zajlik a világ legnépesebb országában

India arra készül, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt növekvő fenyegetés miatt egyesével vizsgálja át az összes nukleáris robbanótöltetét. A lépés azt jelzi, hogy a világ legnépesebb országa nem hagyja figyelmen kívül Kína átfogó fegyverkezési programját, miközben a vigyázó szemeiket még mindig a nyugati szomszédra szegezik. Közben a rakétatechnológia területén sem akarnak lemaradni a riválisoktól.

Az elmúlt években egyre kiélezettebbé válik a globális fegyverkezési verseny, amelynek a középpontjában elsősorban az Egyesült Államok és Kína rivalizálása áll. Nem szabad a két globális hegemón szerepre törő szuperhatalom mellett elsiklani az olyan hatalmak mellett sem, mint India. Az ország helyzete azért nagyon különleges, mert az elmúlt években egyre gyakrabban merül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés