Oroszország döntött: lakhatatlanná teszik Ukrajna második legnagyobb városát
Globál

Oroszország döntött: lakhatatlanná teszik Ukrajna második legnagyobb városát

Portfolio
Kijevi katonai források számoltak be a brit The Economistnak, hogy Oroszország eldönthette milyen sorsot szán Harkiv városának az ukrán határ közelében.

A háborút megelőzően közel másfél milliós lakosságú Harkiv korábban Ukrajna egyik legfontosabb társadalmi-politikai-gazdasági központjának számított. A fekvése miatt a 2022-es februári inváziót követően azonnal kitett lett az orosz támadásoknak, mivel mindössze 40 kilométerre fekszik az orosz határtól. A város lakossága jelentősen ingadozott, eleinte rengetegen menekültek el, majd sokan visszatértek Harkivba a helyzet enyhülését követően. A jelenlegi lakosságáról nem állnak rendelkezésre pontos adatok, de a becslések szerint legalább egymillió ember él a városban.

A jelentősége ellenére ukrán hírforrások arról számoltak be, hogy Oroszország elhatározta magát Harkiv lakhatatlanná tétele mellett.

Ihor Terekhov, a város polgármestere határozottan cáfolta ezt a feltételezést, szerinte a lakóknak sem áll szándékukban feladni a várost.

A kelet-ukrajnai település kitett az orosz légitámadásoknak, emiatt egyre hangosabban kérlelik a nyugati partnereiket, hogy küldjenek légvédelmi rendszereket a város védelmére. Oroszország az elmúlt időszakban Harkiv kulcsfontosságú infrastrukturális elemeit lőtte, így például a legfontosabb erőművet vették célba. A rakétacsapások ellen nem rendelkezik kellő légvédelmi infrastruktúrával a Ukrajna, ezért egyre nehezebb az élet a hasonló helyeken.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Hírszerzési jelentések szerint Moszkva 120 ezer katonát képez ki jelenleg, akiket a jövőben akár az ukrán nagyváros elleni harcban is bevethetnek.

Hozzáteszik azonban, hogy Harkiv bevétele szinte lehetetlen feladatnak tűnik jelenleg az orosz csapatoknak, mivel ehhez át kellene törniük az erős ukrán védelmet, miközben nincs meg a szükséges légifölényük sem.  

Címlapkép forrása: John Moore/Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
ukrám harckocsi Ocseretine