Vakmerő akciót hajtottak végre az éj leple alatt az ukrán elitkatonák: értékes rendszert szereztek meg

Portfolio
Felvételt tettek közzé az ukrán 12. „Azov” dandár elitkatonái, amelyen Oroszország egyik legjobban modernizált páncélosát „lopják” el, lényegében a frontvonal közvetlen közelében.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az ukrán katonák két drón segítségével támadtak egy masszívan, „tyúkketreccel” és különböző, zavarórendszerekkel felszerelt T-72B3 harckocsit. Az akkor közzétett felvételen látható volt, hogy a vélhetően már elhagyatott páncélos könnyű prédájává vált az ukrán drónoknak.

A rendszer állítólag hatékonyan ellensúlyozta a nagyszámú, különböző frekvencián működő kamikaze drónt, mielőtt az ukrán katonák semlegesítették.

Ráadásul a térségben harcoló, Ukrajna egyik elitegységének számító 12. „Azov” dandár katonái úgy döntöttek, hogy megszerzik a modern zavarókkal felszerelt T-72B3-ast.

A beszámoló szerint a sérült páncélost három napon keresztül, az éjszakák során javították, míg újra képesek voltak mozgatható állapotba hozni. Állítólag a frontvonal mindössze 400 méterre húzódott, így az orosz csapatok többször is megpróbáltak támadást indítani és visszaszerezni a T-72B3-at, végül azonban az ukrán harcosok jöttek ki győztesen: a páncélos a saját erejéből hagyta el a frontvonalat az ukrán kézen lévő Terni irányába.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF