Lángba borult egy elitiskola Pozsonyban

Lángba borult egy elitiskola Pozsonyban

Több autót, majd egy iskolaépületet is felgyújtott egy 18 éves diák szombat hajnalban Pozsonyban, és maga is életét vesztette a tűzben - jelentette a Standard című helyi lap.

Kutatás bizonyítja: ha így végződik a vezetékneved, nagyobb eséllyel tartozol az elithez Magyarországon

Kutatás bizonyítja: ha így végződik a vezetékneved, nagyobb eséllyel tartozol az elithez Magyarországon

A szemünk és a hajunk színét biztosan a szüleinktől örököljük, ahogy legtöbbször a családnevüket is. De mennyire örököljük a társadalomban betöltött szerepünket, sikerességünket? Ez a generációk közti társadalmi mobilitás kutatásának alapkérdése. Napjainkban nagyon sok közéleti vitát folytatunk a növekvő egyenlőtlenségről, illetve a szabadpiac és az azt ellenőrizni hivatott intézmények szerepéről az egyenlőtlenség fenntartásában vagy enyhítésében. Sokan gondolják, hogy az intézmények “helyrebillentésével” igazságosabb társadalmat hozhatunk létre. Ehhez viszont tudnunk kéne, hogy általában mekkora az intézményi változások szerepe a társadalmi rétegződés alakulásában.  A KRTK kutatói ennek mentek utána magyar adatok segítségével.

Néhány óra múlva összeül az elit titkos szövetsége: 11 sorsdöntő témáról tárgyalnak

Csütörtökön összeül a titkokkal körbeszőtt, a világ legnagyobb hatalmú embereit a tagjai között tudó Bilderberg-csoport a svájci Montreux-ben. A holnap kezdődő találkozónak 11 fő témája közé tartozik majd a nemzetközi stabilitás, Európa jövője, Nagy-Britannia kiválása az Európai Unióból és az éghajlatváltozás - derült ki a szervezők keddi közléséből.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.