Előfizetői tartalom

Nagyon furcsa „tuninggal” pakolták tele ezt az orosz tankot – Ennek meg mi értelme?

Portfolio
Érdekes fotó kering az orosz-ukrán háborús közösségi médiában: egy orosz harckocsi látható rajta, masszív drónketreccel, a teteje telepakolva furcsa ládákkal. A „ládák” valójában több orosz elektronikus harcászati rendszer komponensei, céljuk a drónok elleni védekezés lenne, de így sem menekült meg a harckocsi az ukrán drónok támadásától.

Az oroszok és az ukránok is egyaránt „tuningolják” saját harckocsijaikat, népszerű „upgrade” a tetőre hegesztett masszív rács, melyet adott esetben álcahálóval is ki lehet egészíteni. Ennek a célja a felülről érkező dróntámadások elhárítása, ami egyébként hatékony például a fentről ledobott aknagránátok ellen. Ezt a harckocsit az oroszok láthatólag telepakolták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés