Kőkeményen belerúgott Donald Trumpba korábbi alelnöke:
Globál

Kőkeményen belerúgott Donald Trumpba korábbi alelnöke: "ez egy pofon amerikai emberek millióinak"

Portfolio
Mike Pence volt amerikai alelnök hétfőn erősen szavakkal illette volt főnöke, Donald Trump tegnap megosztott terhességmegszakítással kapcsolatos álláspontját. Pence azt kifogásolta, hogy a republikánusok várható elnökjelöltje szerint az abortusztörvényeket az államokra kell bízni, és nem foglalt állást abban a kérdésben, hogy támogatja-e annak országos szintű korlátozását - írja az Axios.

Donald Trump korábbi amerikai elnök a közösségi oldalára tegnap feltett videóban bejelentette, hogy az egyes államok szabályalkotását támogatja a terhességmegszakítást illetően. A republikánus elnökaspiráns kiemelte:

"Sok államban más lesz a helyzet. Sokban más lesz a hetek száma, vagy egyeseknél konzervatívabbak lesznek, mint másoknál, és ez lesz a helyzet"

- mondta, nem említve azt, hogy egy szövetségi tilalmat támogatna-e vagy nem.

Nyilatkozatában Trump hangsúlyozta a választási győzelem fontosságát, utalva arra, hogy a párt abortuszról alkotott álláspontja lehet a felelős a vereségeikért. Az exelnök megismételte azt is, hogy támogatja az eljárás lehetővé tételét nemi erőszak és vérfertőzés esetén, valamint akkor, ha az anya élete veszélyben van.

Volt alelnöke és Indiana állam korábbi kormányzója, Mike Pence azonban nem kímélte Trump állásfoglalását.

"Trump elnök meghátrálása az élethez való joggal kapcsolatban egy arculcsapás az életpárti amerikaiak millióinak, akik 2016-ban és 2020-ban is rá szavaztak"

- fogalmazott a konzervatív Pence, aki a Trumppal szemben indított, majd meghiúsult elnöki kampányában tavaly a terhesség 15. hete utáni szövetségi tilalmat szorgalmazott, még akkor is, ha nem életképes a magzat.

Pence elmondása szerint a republikánusok akkor győznek, ha kiállnak amellett, hogy "az emberi élet a fogantatással kezdődik, és az anyaméhtől a sírig meg kell védeni. [...] Tudom, hogy az életpárti amerikaiak addig nem fognak engedni, amíg az élet szentségét vissza nem helyezzük az amerikai törvények középpontjába az ország minden államában" - tette hozzá a politikus.

Pence is kiemelte azt, amit Trump tegnap szintén hangsúlyozott: a Trump-Pence-adminisztráció három konzervatív legfelsőbb bíró kinevezésével hozzájárult a Roe v. Wade ügyben született precedens 2022 nyarán történt megsemmisítéséhez, ami garantálta az abortuszhoz való hozzáférést az egész országban.

AZÓTA MINDEN TAGÁLLAM SAJÁT MAGA SZABÁLYOZHATJA AZ ELJÁRÁST, ÍGY TÖBB MINT EGY TUCATBAN BETILTOTTÁK AZT,

továbbiakban pedig szigorítottak rajta.

Pence a múlt hónapban közölte, hogy nem támogatja Trumpot a 2024-es elnökválasztási versenyben, mondván, hogy számos kérdésben "mélyreható nézetkülönbségek" van köztük. Kettejük viszonya azután romlott meg, hogy Pence alelnökként annak ellenére hitelesítette a 2020-as választás eredményét, hogy Trump csalást kiáltott. A volt alelnök a 2021. január 6-i capitoliumi zavargásokat követően is élesen bírálta a republikánusok újrázni kívánó zászlóvivőjét.

Címlapkép: Mike Pence alelnök beszél, miközben Donald Trump amerikai elnök és Melania Trump first lady nézi a választások éjszakáján a Fehér Ház keleti szobájában 2020. november 4-én Washington D.C.-ben. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország