Uniós vezető: „Már nem fantázia többé egy kiterjedt európai háború”
Globál

Uniós vezető: „Már nem fantázia többé egy kiterjedt európai háború”

Portfolio
Josep Borrell, az EU vezető diplomatája arra figyelmeztetett, hogy Európának fel kell készülnie egy esetleges háborúra, mivel egy kiterjedt konfliktus a kontinensen „már nem a fantázia szüleménye”. Borrell kiemelte az Oroszország által jelentett fenyegetést, sőt már hibrid támadások révén Moszkva célba is vette az uniós tagállamokat.

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szerint reális veszélye van egy fokozott intenzitású, hagyományos háborúra Európában – írja a Financial Times.

Borrell szerint Oroszország katonai képességei egyre veszélyesebbek, valamint Moszkva fokozta az Ukrajnán kívül is – Moldova és Grúzia térségében is nőtt az orosz katonai jelenlét. Az uniós diplomata szerint az ukrajnai konfliktus rávilágított arra, hogy az EU nem fektetett elegendő pénzt a védelmi készültsége fokozásába, így most égető szűkség van a hadiipari beruházások fokozására. Borrell azt javasolta, hogy egy új uniós finanszírozási eszközre van szükség ennek az „egzisztenciális válságnak” a kezelésére.

Arra is figyelmeztetett, hogy Európa nem biztos, hogy mindig számíthat az Egyesült Államokra a védelem tekintetében. A helyzet vitákat váltott ki az uniós vezetők között arról, hogy miként lehetne a legjobban finanszírozni a megnövekedett védelmi kiadásokat, beleértve a lehetséges közös védelmi kötvények kibocsátását, de ötletként felmerült már az uniós költségvetési szabályok módosítása is.

Címlapkép forrása: EU

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
hadsereg sorkatonaság mozgósítás nato fegyverkezés