Nagyon súlyos állításokat tett az ukrán tábornok: behozhatatlan Kijev hátránya a fronton

Portfolio
Egy ukrán tábornok szerint az orosz erők 7-10-szeres túlerőben vannak az ukrán csapatokhoz képest a keleti régiókban, emiatt volt szükség a mozgósítási törvény módosítására - jelentette a Sky News.

Egy magas rangú ukrán tiszt szerint az orosz erők jelentős túlerőben vannak az ukrán csapatokkal szemben a keleti területeken. Jurij Szodol tábornok, aki Harkiv, Donyeck és Luhanszk régiókban tevékenykedik, kifejtette, hogy az orosz erők 7-10-szeres túlsúlyban vannak az ukránokhoz képest. Szodol ezt a parlament előtt hangsúlyozta ki, hozzátéve, hogy Ukrajnának hiányzik a szükséges emberi erőforrás.

A kijelentések időzítése egybeesett azzal a pillanattal, amikor az ukrán parlament jóváhagyott egy olyan törvényjavaslatot, amelynek célja a hadsereg mozgósítási eljárásainak felülvizsgálata. Ez a lépés arra irányul, hogy új katonákat vonjanak be a frontvonalakra, reagálva ezzel az ukrán csapatok fáradtságára. A javaslat értelmében minden 18 és 60 év közötti férfi köteles lenne frissíteni személyes adatait a katonai nyilvántartásban, lehetővé téve ezzel a sorozóhivatalok számára, hogy hatékonyabban azonosítsák azt, ki rendelkezik szakképesítéssel egy adott területen. A javaslat másik fontos elem az, hogy a sorkatonák szolgálati idejét nem maximalizálják többé.

A törvény végleges érvényre emelkedése előtt Volodimir Zelenszkij elnök aláírására vár. Az intézkedés célja egyértelműen az ukrajnai védelmi képességek megerősítése azáltal, hogy több embert állítanak hadrendbe.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF