Hatalmas páncélosrohamot hajtott végre az orosz hadsereg, pillanatok alatt összeomlott az ukrán védelem

Portfolio
Az orosz haderő tegnap gyakorlatilag lerohanta Krasznohorivka külterületeit: homlokegyenest megtámadták a kisvárost és egyetlen rohammal át is törték az ukrán védvonalakat. Az, hogy a sokszor felsült "fejjel a falnak" taktika működött, azt mutatja, hogy az ukrán haderő lőszerhiánya már egészen kritikus szintet ért el.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Tegnap összehangolt támadást hajtott végre az orosz 5-ös számú gépesített dandár a Donyeck megyében található Krasznohorivka település ellen. Drónfelvételek alapján az offenzíva kifejezetten sikeres volt: az orosz harckocsik áthatoltak a település körül telepített aknamezőn és betörtek a külterületekre. Az ukrán erők tűz alá vették az orosz harcjárműveket, de érdemi veszteséget láthatólag nem okoztak az orosz rohamcsapatoknak.

Az ostromról készült felvételek rámutatnak: az ukrán haderőben már tényleg kritikus szinten van a lőszerhiány. Számtalan alkalommal láthattuk már, hogy az ilyen rohamok totális kudarcba fulladtak: az ukránok tüzérséggel, páncéltörő rakétákkal szórták meg a közeledő orosz harcjárműveket.

Mindez nem azért történt, mert nem védték a várost: voltak ukrán katonák Krasznohorivkában, látható is, hogy egy-két lövést leadnak a közeledő orosz alakulatra. Miután az oroszok elérték a külvárost, vissza kellett vonulniuk a település északnyugati részében található ipartelepre.

Krasznohorivka még csak nem is olyan kicsi település: 14 ezer lélekszámú volt a háború előtt. Ha az oroszok elfoglalják, Avgyijivka óta nem látott győzelmet szereznek meg.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF