Előfizetői tartalom

Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Portfolio
Kína jelezte, hogy az USA és az EU által bevezetett kereskedelmi korlátozások megtorlásaként dömpingellenes vizsgálatot indít az európai és amerikai vegyianyag-behozat területén. A kereskedelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy vizsgálja a fogyasztói elektronikai és autóiparban széles körben használt hőre lágyuló polioximetilén-kopolimer behozatalát az EU-ból, az Egyesült Államokból, Japánból és Tajvanról.

Ez a lépés azt sugallja, hogy Kína megtorló intézkedéseket fog tenni a külkereskedelmi korlátozások ellen, de a vegyi anyagokra vonatkozó szűk körű vizsgálat rávilágít arra is, hogy az USA-val és az EU-val szemben fennálló hatalmas kereskedelmi többlet miatt korlátozottak a válaszadási lehetőségei – írja a Financial Times. A Biden-kormányzat a hét elején egy sor büntetővámot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés