Megvan, mikor jöhet Izrael elsöprő támadása: már csak egyetlen dátumra várnak Jeruzsálemben
Globál

Megvan, mikor jöhet Izrael elsöprő támadása: már csak egyetlen dátumra várnak Jeruzsálemben

Portfolio
Az elmúlt napokban szinte az egész világot az a kérdés foglalkoztatta, hogy Izrael mikor és milyen választ fog adni az országot szombat éjjel ért iráni támadást követően.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A Sky News Alistair Bunkall közel-keleti tudósítót idézve azt írja, hogy három oka lehet annak, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) válasza késlekedik: a kormányzat megosztottsága Jeruzsálemben, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök személye vagy pedig a rossz időjárás. A cikk szerint az is világos, hogy

Izrael még meddig várakozik a kiterjedt támadás megindításáig, a jelentések szerint április 30. után adhatja ki a parancsot az IDF-nek a vezetés.

Ez azt jelentené, hogy kivárják a zsidó vallási ünnep, a pészah befejeződését.

A Knesszet számos tanácsot kapott a nemzetközi közösség tagjaitól, hogy mit lépjen a szombat éjjeli iráni rakétatámadást követően. A legtöbb kormány óva intette egy nagyszabású támadástól Jeruzsálemet, mivel attól tartottak, hogy ez kiterjedt háborúhoz vezethet a térségben. Sokak szerint a feszült helyzet az izraeli politikában is megosztottságot okozott, mivel a döntéshozók egyik fele szintén inkább elkerülné a súlyos összecsapásokat, míg mások a komoly megtorlás mellett szólalnak fel. A választ ellenzők tábora többségében azzal érvel, hogy az országnak így is elég problémája van, egyáltalán nem hiányzik számukra egy újabb konfliktus. Akik viszont a drasztikus megoldásokat választanák, azok szerint az iráni nukleáris létesítmények lebombázása is „jogos önvédelmi lépés” lenne.

Az izraeli miniszterelnök személyisége is közrejátszhat a késlekedésben, mivel az elmondások szerint Benjamin Netanjahu természetéből fakadóan szereti halogatni a választ. A cikk úgy fogalmaz, hogy

a zsidó állam vezetője többnyire addig kivár a mások elleni támadások döntéseivel, ameddig gyakorlatilag már nem marad más választása.

Irán környékére a napokban súlyos viharok csaptak le, amelyek hatalmas esőzésekkel jártak. Bunkall szerint Jeruzsálem megpróbálhatja kivárni a körülmények javulását, hogy utána csapjon le az iráni célpontokra.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
GettyImages-2153544064