Navalnij özvegye: hibát követ el Ukrajna
Globál

Navalnij özvegye: hibát követ el Ukrajna

Portfolio
Julija Navalnija, Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki vezető özvegye férje halála óta első interjúját adta. A Time-nak többek között az ukrajnai háborúról is beszélt.

Navalnaja az interjúban többek között bírálta a Volodimir Zelenszkij-féle vezetés oroszokhoz való viszonyát. Az özvegy szerint az ukrajnai háború nem Oroszország háborúja, hanem „Putyin háborúja”, az ukrán vezetők pedig nem akarják észrevenni, hogy háborúellenes emberek is vannak Oroszországban.

Csak nehéz elvárni tőlük, hogy menjenek ki és tiltakozzanak a háború ellen, mert, mint mondtam, nem mindenki hős. Az emberek készen állnak arra, hogy másfajta küzdelmet vállaljanak. Fontos, hogy támogassuk ezeket az embereket, és szerintem az ukrán kormány hibát követ el azzal, hogy figyelmen kívül hagyja őket

– mondta Navalnaja.

Az özvegy szerint van egy nagyon agresszív, háborúpárti kisebbség, de az emberek többsége véget szeretne vetni a háborúnak.

Navalnaját a Washington Post értesüléséről is megkérdezték, miszerint Zelenszkij felesége, Olena Zelenszka azért nem vett részt Joe Biden évértékelő beszédén (State of the Union) március elején, mert ő ült volna az amerikai elnök mellett. Navalnaja elmondta, ő nem tudta, hogy Zelenszka is meghívást kapott, de ha igaz, amit a Washington Post állít, az szégyen.

Hogy őszinte legyek, amikor a legutóbbi ukrajnai elnökválasztás zajlott, az egyik ok, amiért Zelenszkijt támogattam, és reméltem a győzelmét, az volt, hogy nagyon kedveltem a feleségét. Nagyon tetszett nekem

– jegyezte meg Navalnaja.

Címlapkép forrása: Carsten Koall/picture alliance via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán aknaszedő jármű