Zelenszkij sürget, az EU vonakodik: hatalmas orosz vagyon mehet Ukrajnába
Globál

Zelenszkij sürget, az EU vonakodik: hatalmas orosz vagyon mehet Ukrajnába

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Oroszországnak "fájdalmas árat" kell fizetnie az ukrajnai agresszióért, és a befagyasztott orosz vagyon felhasználását sürgette egy, a Világbank által szervezett rendezvényen - számolt be a Kyiv Independent.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2024. április 17-én, egy a Világbank által szervezett miniszteri kerekasztal-beszélgetésen mondott beszédet, amellyel Ukrajna támogatását szerette volna elérni. Az ukrán államfő szerint a befagyasztott orosz vagyonok felhasználása kulcsfontosságú lehet Ukrajna terrorizmus elleni védekezésében és az ország újjáépítésében.

Zelenszkij három fő Igényt fogalmazott meg beszédében: pénzügyi támogatás, igazságszolgáltatás és a tervezés fontosságát.

Kiemelte, hogy Ukrajnának hatékony pénzügyi védelemre van szüksége Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben, akinek a pénz a fegyvere. Továbbá azt is hangoztatta, hogy a befagyasztott orosz vagyont az "orosz terror" ellen kellene bevetni, és hogy Oroszországnak komoly következményekkel kell szembenéznie cselekedeteiért.

Zelenszkij arra is rámutatott, hogy az orosz agresszió súlyosan károsította Ukrajna energiaszektorát és gazdaságát, ami miatt sürgős újjáépítésre és új gazdasági kapacitások létrehozására van szükség. A nyugati szövetségesek a 2022-es invázió kezdete óta mintegy 300 milliárd dollár értékű orosz vagyont fagyasztottak be. Az Egyesült Államok támogatja ezeknek a forrásoknak a Kijevbe való irányítását, míg az európai országok aggódnak a lehetséges gazdasági és jogi kockázatok miatt.

Az Európai Unió egy alternatív megoldást fontolgat: a befagyasztott eszközök nyereségét Ukrajna védelmi támogatásának finanszírozására használnák fel.

Ebben a kontextusban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) egyhangúlag elfogadott egy állásfoglalást 2023. április 16-án, amely az orosz vagyon lefoglalását és egy új alap létrehozását javasolja Ukrajna újjáépítése érdekében.

Címlapkép forrása: Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
kina usa