Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról
Globál

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Portfolio
Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

A manhattani bíróság a tegnapi nap folyamán két esküdtet felmentett az alól, hogy részt vegyenek Donald Trump hallgatási pénzekkel összefüggő New York-i büntetőperében. Egyikőjük azután jelentette ki, hogy bevallása szerint mégsem tudna igazságos és pártatlan ítéletet hozni, hogy

ismerősei és családtagjai a médiariportok alapján azonosították a személyét.

Annak ellenére, hogy az esküdtek identitása titkosított, híroldalak nyilvánosságra hozták azok munkahelyét, kinézetét és részleteket a megszólalásaikból, ami alapján nem nehéz ráismerni egyesekre. Juan Merchan bíró a fejlemények tükrében arra kérte a sajtó munkatársait, hogy a jövőben tartózkodjanak ezek publikálásától, hozzátéve, hogy

valószínűleg egy nagyon jó esküdtet veszítettünk el.

A másik esküdtet azután küldték haza, hogy az ügyészek felleltek egy korábbi tudósítást arról, hogy egy azonos nevű személy politikai hirdetések rongálásában vett részt. Bár nem derült ki, hogy valóban a kiválasztott esküdtről van szó, Merchan bíró felmentette, mivel lehet, hogy nem állította az igazat a büntetlen előéletéről.

A visszalépések ellenére

tegnap sikerült az esküdtek padjára ültetni a Trumpról ítéletet hozó tizenkettő személyt,

illetve egy póttagot. Ma az eljárás a további póttagok kiválasztásával fog folytatódni.

Trump ellen 34 pontban emeltek vádat üzleti csalás miatt. A felnőttfilmes Stormy Daniels nevével fémjelzett ügyben azzal vádolják Trumpot, hogy jogi kiadásként papírozta le azt a 130 ezer dollárt, amit a 2016-os választások előtt állítólag azért fizetett Danielsnek, hogy a nő titokban tartsa viszonyukat. Ugyanebből a megfontolásból Trump ügyvédje, Michael Cohen további 150 ezer dollárt intézett egy másik nőnek szintén titoktartásért cserébe, Cohen maga pedig mindezért 420 ezer dollárt kapott Trumptól több összegben.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróságon New Yorkban 2024. április 15-én. Címlapkép forrása: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Palesztinpárti tüntetés Los Angeles