Megállíthatatlannak tűnik az oroszok nyomulása, de már látszik a következő akadály
Globál

Megállíthatatlannak tűnik az oroszok nyomulása, de már látszik a következő akadály

Portfolio
Az oroszok 2024 február közepén foglalták el Avgyijivka városát, amely az ukrán védelem egyik legfontosabb erődítményének számított. Azóta jelentős mennyiségű területet tudtak megszerezni a térségben, de ennek hamarosan vége szakadhat.

Az oroszok februári sikerét követően továbbra is nyugat felé haladtak, és a kezdeti időben kifejezetten sok területet szereztek meg. A sajtóban akkor számos vészjósló elemzés született meg, amely szerint Moszkva könnyen több tíz kilométernyit nyomulhat nyugati irányba. A kedélyeket végül lehűtötte, hogy a támadó alakulatok végül Berdicsi-Tonenszke vonalnál megakadtak. A települések mögött egy potenciális védelmi vonal feküdt, amely alkalmas volt arra, hogy lelassítsa, vagy megállítsa a nyomuló orosz alakulatokat.

Az elmúlt hetekben viszont az ukránok egyre nehezebben tudták tartani az állásaikat, mivel jelentős hátrányba kerültek, különösen az ellátottság területén. A támadás eredménye végül az lett, hogy lassan a védelmi vonalat is beveszik az orosz alakulatok.

Az előretörés azonban várhatóan ismét nem fog túl sokáig tartani, mivel valamivel hátrébb még egy új védvonal várhatja majd az oroszokat, amely képes lehet újfent megállítani a nyomulást. Az is az ukránok kezére játszhat, hogy az amerikai kongresszus elfogadta a régóta várt 61 milliárd dolláros segélycsomagot, amely újra kiegyenlítheti az erőviszonyokat a frontvonalon.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
donald trump