Előfizetői tartalom

Egyre súlyosabb krízis mérgezi az atomhatalmat: lehet, hogy itt már Kína segítsége sem lesz elég

Képtelen úrrá lenni a belbiztonsági problémákon Pakisztán, annak ellenére, hogy Kína már egyre többször kifogást fogalmaz meg az országban tomboló helyzet miatt. A kérdés azután vált került ismét a figyelem középpontjába, hogy a két hatalom vezetője találkozott egymással, ahol az eddigi együttműködés elmélyítéséről tárgyaltak egymással a felek.

Június 7-én találkozott egymással Hszi Csin-ping kínai elnök és Shehbaz Sharif pakisztáni miniszterelnök a kínai fővárosban. A márciusban a második ciklusát megkezdő iszlámábádi politikusnak ez volt az első kínai útja az új turnusban. A pakisztáni politikus elsősorban azért látogatott a Pekingbe, hogy tovább erősítse Pakisztán kapcsolatait a felemelkedő nagyhatalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés