Előfizetői tartalom

Közös harckocsit építenek Európa legerősebb országai – Komoly riválist kaphat a magyar tankprojekt

A harckocsi nem vész el, csak átalakul. Bár az ukrajnai háborúban szinte hihetetlen ütemben pusztítják ezeket az eszközöket a drónok, páncéltörő rakéták, és az orosz invázió kezdetén sok elemző szabályosan temetni kezdte ezt a fegyvernemet, most úgy néz ki, sem keleten, sem nyugaton nem tesznek le teljesen a harckocsikról a haderőfejlesztésért felelős döntéshozók. A napokban épp a francia-német KNDS konzorcium rukkolt elő a Leopard-család legújabb változatával, a most éppen Leopard 2 A-RC 3.0 névre hallgató prototípus hamarosan nyilvánosan is megtekinthető lesz. Az új harcjármű komoly riválisa lehet a magyar részvétellel is zajló KF51 Panther fejlesztésének.

Új európai harckocsi a láthatáron Forrás: KNDS Media Az, hogy Franciaország és Németország közös harckocsi fejlesztésén dolgozik, abszolút nem újdonság. A két európai nagyhatalom már 2014 óta pedzegeti egy új harcjárműtípus létrehozását; a német Leopard harckocsikat gyártó Krauss-Maffei Wegmann és a francia Leclerceket gyártó Nexter 2015-ben meg is alapítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés