Előfizetői tartalom

Rendhagyó módon vadásznak az oroszok az ukrán csodafegyverekre - Ami ennél is meglepőbb az az, hogy működik

Portfolio
Az orosz fegyveres erők számára minden kétséget kizáróan az ukrán drónok okozzák a legnagyobb fejtörést. A tenger felszínén közlekedő öngyilkos "robothajók" több hadihajót is hullámsírba küldtek már, Moszkva pedig mindezidáig nem igazán tudott hatékony védelmet kiépíteni ellenük. Most nagyon úgy néz ki, hogy egy eredetileg teljesen más célra szánt fegyver húzhatja ki őket a csávából.

Az ukrán Magura és Sea Baby tengeri drónok a háború kirobbanása óta öt nagyobb orosz hadihajót és néhány kisebb csónakot küldtek hullámsírba, több másikat pedig megrongáltak. A mozgékony robothajók nem csak a nyílt tengeren, de az elméletileg szigorúan őrzött kikötőkben is megtámadták az orosz flottát, nem ritkán igen nagy utat megtéve (egy orosz járőrhajót az Azovi-tenger...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés