Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul terjed az új járvány, tényleg félni kell a húsevő baktériumtól?

Portfolio
Egyre nő a húsevő baktérium okozta fertőzések száma Japánban, amely megbetegedés súlyos esetben akár 2 nap alatt is végzetes lehet. A Bloomberg cikkében összeszedte, hogy mire kell figyelni a betegséggel kapcsolatban és hogy mennyire kell tartanunk tőle. Ebben kiemelik, hogy ugyan nőnek az esetszámok, a betegség még mindig ritkának mondható, és a fertőzések jócskán elmaradnak a Covid és az influenza számaitól.

Mi az az STSS? Korábban már beszámoltunk a Japánban idén már több mint 1000 főt megfertőző, Streptococcus által okozott húsevő baktériumról. A Streptococcus által okozott szindróma (STSS) ugyan még mindig ritka betegségnek számít, jelenleg Japánban egyre nő a fertőzöttek száma. Az egészségügyi hatóságok június elejétől több mint 1000 húsevő baktérium esetről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés