Előfizetői tartalom

Forradalmi változásra készül az Apple: elfelejthetjük, ahogy eddig használtuk a telefonunk

Portfolio
Az Apple a múlt hét folyamán tartotta fejlesztői konferenciáját, a Worldwide Developers Conference-t (WWDC), ahol minden évben bemutatják legnagyobb újdonságaikat. Az eseményt követően a technológiai sajtó a már régóta pletykált mesterséges intelligencia fejlesztésektől volt hangos. A The New Yorker cikkében összeszedte, hogy hogyan fogja az Apple AI rendszere átírni azt, ahogy eddig a telefonunkra tekintünk.

Az Apple Intelligence-nek keresztelt újítással az Apple is rálépett a már régóta várt, mesterséges intelligencia vezérelte útra. Azonban kapacitás terén vannak még korlátai a rendszerüknek: az AI-modelleket a "paraméterek", vagyis a betanítási folyamat során beállított változók száma alapján mérik, és míg az OpenAI GPT-4 több mint másfél billió paraméterrel rendelkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés