Előfizetői tartalom

Leadta a vészjelzést a Duma-képviselő: a pokol vár Oroszországra a háborút megjárt fegyencek miatt

Portfolio
A hivatalosan ellenzékinek számító orosz Kommunista Párt egyik képviselője, Nyina Osztanyina egy interjúban azt mondta, a hatóságoknak többet kellene tenni az ukrajnai háborúban harcoló és amnesztiával hazatérő elítéltek ellen, ellenkező esetben még „a jelenleginél is több erőszakos bűncselekményt” fognak elkövetni – írja a Reuters.

Elítélteket még a néhai Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér kezdett el toborozni az ukrajnai háborúba 2022 őszén. A zsoldossá vedlett fegyencek fontos szerepet játszottak Bahmut 2023 májusi bevételében, ugyanakkor óriási veszteségeket szenvedtek az első világháború lövészárok-háborújára emlékeztető harcokban. Az egy évvel ezelőtti Prigozsin-lázadást követően az elítéltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés