Előfizetői tartalom

Gazdasági együttműködésről tárgyalt a német kancellár és az argentin elnök

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár és Javier Milei argentin elnök vasárnap Berlinben találkoztak, hogy a két ország közötti gazdasági együttműködésről tárgyaljanak. A megbeszélések középpontjában az Európai Unió (EU) és a Mercosur-országok közötti szabadkereskedelmi megállapodás állt, amelyet Emmanuel Macron francia elnök ellenállása hátráltat - tudósított a Bloomberg.

A találkozót követően Steffen Hebestreit, Scholz vezető szóvivője közleményében hangsúlyozta: "A két vezető egyetértett abban, hogy a megállapodásról szóló tárgyalásokat gyorsan le kell zárni." A Mercosur egy dél-amerikai gazdasági együttműködési szervezet, amelynek tagjai Argentína, Brazília, Paraguay és Uruguay. Célja a tagországok közötti kereskedelem elősegítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés