Portfolio signature

Bezárás fenyegeti a vidéki éttermeket

A külföldi turisták emelkedő száma miatt sokkal jobb helyzetben vannak a budapesti éttermek a vidékiekhez képest. A fővárosban jól pörögnek az ismert turisztikai célpontok közelében működő vendéglátóhelyek, de a külvárosokban már itt sem fenékig tejfel a vendéglátósok élete. Bár némileg emelkedett az emberek jövedelme, de a magyarok közül sokan nem tértek vissza az éttermekbe. Ezért olyan helyek működése is veszélyben van, amelyek kifejezetten jó ajánlásokkal rendelkeznek.

A móri Öreg Prés Étterem február végén jelentette be, hogy március végével bezár, de legalábbis az eddig üzemeltetett formában nem működik tovább. Miután ezt közölték Facebook-oldalukon, az utolsó hétvégékre állandó telt házzal üzemeltek. Nem véletlenül, mert korábban egy Micheline Guide ajánlást is sikerült elérniük.

Nagyrészt a hétközben tapasztalt gyengébb kereslet és a megemelkedett ingatlanbérleti költségek okozták azt, hogy az egyébként ikonikus étteremnek be kellett fejeznie a működését.

Nagyon fontos lenne, hogy több külföldi látogassa a vidéket, és plusz vendégkört hozzanak az éttermekbe

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Miért vannak nehéz helyzetben az éttermek?
  • Mi vezet a bezáráshoz?
  • Mennyire tartják reálisnak az árakat a magyarok?
  • Miért fogyasztanak kevesebbet az emberek az éttermekben?
  • A régiós országok lakói meg tudják fizetni a magyar éttermeket?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés