Előfizetői tartalom

Az ingatlanbefektetések szervezett formái Németországban

Portfolio
Az Európa legnagyobb gazdaságaként ismert Németország rendelkezik a kontinens talán legnagyobb ingatlanvagyonával is. A magas megtakarítási hajlandóság, az inflációtól való félelem, a viszonylag konzervatív befektetői magatartás hosszú évtizedekig az ingatlanokat az egyik legfontosabb befektetési instrumentumként tekintette. Nincs ez máskép ma sem, legfeljebb a direkt befektetésektől az indirektek irányába mozdul el a piac. Írásunk első részében az általános jellemzőkön túl, a zárt ingatlanalapok világába vezetjük be az olvasót, míg cikkünk következő részében a nyílt alapokról, illetve az ingatlanbefektetési részvénytársaságokról esik szó.

Németországban elég sajátságos formát öltenek az ingatlanbefektetések szervezett formái, mivel a piacon gyakorlatilag elkülönült csoportot alkotnak a társasági formába szervezett képződmények, illetve a magyar szemmel klasszikusnak tartott ingatlanalapok. A német piac a zárt ingatlanbefektetési alapok (Geschlossene Immobilienfond) gyakorlatilag egészen mást ért, mint ami a szóhasználatból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés