Előfizetői tartalom

Bajban van Pécs - Romokban a lakáspiac?

Portfolio
Pécs ingatlanpiaca továbbra is szenved, az emberek inkább elköltözni, és nem beköltözni akarnak a városba. A helyiek közül sokan szeretnének megszabadulni nagyobb alapterületű ingatlanjuktól a magasabb rezsiköltségek miatt, s inkább egy kisebb, könnyebben fenntarthatót választanak helyette. Ennek következtében a kereslet szerkezete jelentősen átalakult a korábbi évekhez képest, s nagyon fontos szemponttá vált, hogy a tulajdonos üzemben tudja tartani új otthonát. Másik tendenciaként megfigyelhető, hogy a vásárlási kedvvel ellentétben megnőtt a bérleti igény, de mára már bérlésre kínált lakásokból is sok van, ezért a bérleti díjak a lakásárakhoz hasonlóan szintén csökkentek. Az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése nem hozott jelentős lendületet a város ingatlanpiaci életébe, s kérdés, hogy a felmerült negatív hírek hatására, fog-e egyáltalán.

A Pécsen ingatlant vásárlók nagy része a szűkös anyagi keretei miatt, nem csak a lakások árát tartja fontos szempontnak, hanem a megvásárolt új ingatlan alacsonyabb fenntartási költségeit is. A nagyobb ingatlant eladók között gyakran találjuk meg az idősebb korosztályt, akik szintén a rezsi költségek miatt igyekeznek megszabadulni korábbi lakásuktól. A vásárlók 80-90%-ban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái