Ingatlan

Eldőlt: a Fővárosé a Margitsziget

MTI
Ma végre eldőlt a Margitsziget sorsa: a sziget közigazgatási besorolásáról szóló törvény hatályba lépését az Országgyűlés alkotmányügyi, valamint önkormányzati bizottsága is támogatta.
Mint ismeretes Áder János államfő múlt héten pénteken küldte vissza a parlamentnek megfontolásra a Budapest főváros közigazgatási területével összefüggő egyes törvények módosítását, ami alapján a fővárosi önkormányzat közvetlenül irányíthatná a Margitszigetet.Az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésén 18 igen szavazattal, öt tartózkodás mellett elfogadta a közigazgatási és igazságügyi minisztérium zárószavazás előtti módosító javaslatát, amelynek alapján a törvény nem június 30-án lépne hatályba, hanem a kihirdetését követő 15. napon. Ugyanerről az önkormányzati és területfejlesztési bizottság 16 igen és 5 nem szavazattal döntött. A javasolt módosítás indoklása szerint a hatálybalépés tekintetében felkészülési időt szükséges biztosítani a jogalkalmazónak.Az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésének vitájában Zöld-Nagy Viktória területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár közölte, hogy az előzetes konzultáció hiánya volt az, amiért Áder János visszaküldte a törvényt. Az államfői levél után konzultáltak mind a XIII. kerület polgármesterével, mind a főpolgármesterrel.

Virág Rudolf, a közigazgatási tárca területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkára is arról beszélt az önkormányzati bizottságban, hogy a törvény tartalmán nincs ok módosítani. Egyik testület sem támogatta a kerületi polgármester, Tóth József szocialista országgyűlési képviselő indítványát, miszerint kizárólag a közvetlenül érintett kerületi önkormányzat képviselő-testülete kezdeményezhetné az Országgyűlésnél, hogy egy területet a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott területté nyilvánítsanak.
IMG_5203
takarék_mti
Gottsegen Kórház
shutterstock_158635271
Frankfurt Stock Exchange
01.09.2018, Bavaria, Vohburg an der Donau: (Photo by Lino Mirgeler/picture alliance via Getty Images)
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
shutterstock_158635271