Ingatlan

Eldőlt: a Fővárosé a Margitsziget

MTI
Ma végre eldőlt a Margitsziget sorsa: a sziget közigazgatási besorolásáról szóló törvény hatályba lépését az Országgyűlés alkotmányügyi, valamint önkormányzati bizottsága is támogatta.
Mint ismeretes Áder János államfő múlt héten pénteken küldte vissza a parlamentnek megfontolásra a Budapest főváros közigazgatási területével összefüggő egyes törvények módosítását, ami alapján a fővárosi önkormányzat közvetlenül irányíthatná a Margitszigetet.Az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésén 18 igen szavazattal, öt tartózkodás mellett elfogadta a közigazgatási és igazságügyi minisztérium zárószavazás előtti módosító javaslatát, amelynek alapján a törvény nem június 30-án lépne hatályba, hanem a kihirdetését követő 15. napon. Ugyanerről az önkormányzati és területfejlesztési bizottság 16 igen és 5 nem szavazattal döntött. A javasolt módosítás indoklása szerint a hatálybalépés tekintetében felkészülési időt szükséges biztosítani a jogalkalmazónak.Az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésének vitájában Zöld-Nagy Viktória területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár közölte, hogy az előzetes konzultáció hiánya volt az, amiért Áder János visszaküldte a törvényt. Az államfői levél után konzultáltak mind a XIII. kerület polgármesterével, mind a főpolgármesterrel.

Virág Rudolf, a közigazgatási tárca területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkára is arról beszélt az önkormányzati bizottságban, hogy a törvény tartalmán nincs ok módosítani. Egyik testület sem támogatta a kerületi polgármester, Tóth József szocialista országgyűlési képviselő indítványát, miszerint kizárólag a közvetlenül érintett kerületi önkormányzat képviselő-testülete kezdeményezhetné az Országgyűlésnél, hogy egy területet a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott területté nyilvánítsanak.
Tesla
Katona Bence Hiventures
Frankfurti tőzsde
netflixgettyy
Vörös Tamás
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
borisjohnson
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
STA_3979_2040