Előfizetői tartalom

A dunai Bálna nemzetbiztonsági ügy lett

Portfolio
A nemrég Bálnára átnevezett beruházás az utóbbi években sok viszontagságon ment keresztül. A nyáron nemzetbiztonsági ügynek minősítette át a beruházást az Országgyűlés Honvédelmi Bizottság, amely nagy segítséget jelentett a fővárosi vezetésnek és hatására első körben 760 millió forintos műszaki fejlesztést lehetett közbeszerzés nélkül megvalósítani. Ráadásul a holnap a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztendő anyag szerint további, 481 millió forint értékű fejlesztést mentesíthetnek a közbeszerzési törvény alól - írja az Index.
A leánykori nevén CET, nemrég pedig Bálnára átnevezett beruházás a volt közraktárak helyén sok viszontagságon ment eddig is keresztül. Az épületet három éve nem képes megnyitni a főváros, pedig az már a választások idején 95 százalékos készültségi állapotban volt. Felmondott szerződések, kifizetetlen alvállalkozók, a budapestieknek több milliárdba kerülő elvesztett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái