Ingatlan

A dunai Bálna nemzetbiztonsági ügy lett

Portfolio
A nemrég Bálnára átnevezett beruházás az utóbbi években sok viszontagságon ment keresztül. A nyáron nemzetbiztonsági ügynek minősítette át a beruházást az Országgyűlés Honvédelmi Bizottság, amely nagy segítséget jelentett a fővárosi vezetésnek és hatására első körben 760 millió forintos műszaki fejlesztést lehetett közbeszerzés nélkül megvalósítani. Ráadásul a holnap a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztendő anyag szerint további, 481 millió forint értékű fejlesztést mentesíthetnek a közbeszerzési törvény alól - írja az Index.
A leánykori nevén CET, nemrég pedig Bálnára átnevezett beruházás a volt közraktárak helyén sok viszontagságon ment eddig is keresztül. Az épületet három éve nem képes megnyitni a főváros, pedig az már a választások idején 95 százalékos készültségi állapotban volt. Felmondott szerződések, kifizetetlen alvállalkozók, a budapestieknek több milliárdba kerülő elvesztett per, áll a fővárosi Párbeszéd Magyarországért képviselőcsoport közleményében.

Az Országgyűlés Honvédelmi Bizottsága először júniusban segítette ki a főváros vezetését, hogy közbeszerzés nélkül költhessen 760 millió forintot a műszaki befejezésre azáltal, hogy "az ország alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdekeit érintő beszerzésnek" minősítette mindezt. Most ismét nemzetbiztonsági fontosságúvá vált az ezerfős rendezvényterem álpadlózatának, redőnyeinek, hangszóróinak beszerzése és felszerelése. Ezt tartalmazza ugyanis az az előterjesztés, amely holnap kerül a Fővárosi Közgyűlés elé, s amely a szükséges berendezések 481 millió forint értékű beszerzését mentesíti a közbeszerzési törvény alkalmazása alól.
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
baba_baby
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Green House