Előfizetői tartalom

Újabb trófeákra vetett szemet a kínai sárkány

Major Katalin
A kínai tőke globális expanziója újabb iparágban válik egyre láthatóbbá: az ázsiai óriás az ingatlanszektorban is egyre komolyabb hadállásokat épít ki magának. Kínai magánemberek vásárolják fel az amerikaiak lakásait és állami vagyonalapok az európai irodaházakat. Ma még csak a kezdeteknél járunk, ám valószínűleg elsöprő erővel állunk szemben.

Kínában az ingatlantulajdont tradicionálisan magasra értékelik. Számukra ez egyrészről státusszimbólum, másrésztől az egyik legkedveltebb befektetési stratégia. Nem véletlen, hogy az elmúlt néhány évben mind a kínai magánszemélyek, mind az állami vagyonalapok, mind a kínai ingatlanfejlesztő társaságok egyre elsöprőbb erővel jelennek meg a globális ingatlanpiacokon. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés