Előfizetői tartalom

Megint hatalmas nyaklevest kaptak a lakásárak?

Portfolio
A sokszor hangoztatott csigalassúságú hazai lakáspiaci adatközlésnek köszönhetően még csak most derült ki, hogy 2013-ban mennyivel is csökkent a lakásaink reál és nominális értéké. Nincs jó hírünk. Ahogy azt az előzetes adatokból és piaci információkból sejteni lehetett újabb (sorozatban a ki tudja már hányadik) pofont kapták a lakásárak és a lakáspiac. Azonban ez csak a múlt felhánytorgatása. A jelen és a jövő fényesebbnek tűnik, már ami a hazai lakáspiac emelkedését illeti. Itt vannak a legfrissebb statisztikák.

Az FHB Lakásárindex 2013. évi adatai szerint a lakásárak 6,4%-kal (reál értelemben 8%-kal) csökkentek az előző évhez képest.Az aktuális mutató előállításához az FHB piaci információinak és saját megfigyeléseinek frissítése mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által 2014 áprilisáig feldolgozott adatokat használták fel.A lakásárak 2008 óta csökkennek, ennek mértéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés