Ingatlan

Jönnek a lakáspiaci támogatások? - Ha az államnak dolgozol, hamarabb

Portfolio
"Várhatóan ősszel lesz olyan lakásépítési kezdeményezés, amelyről beszámolhatunk majd önöknek" - válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TLE kérdésére. Varga szavai igazi égi mannát jelentenek a hosszú évek óta mostohagyermekként kezelt lakáspolitikának és támogatási rendszernek. Ha valóban hihetünk a régi-új miniszter szavainak, akkor idén ősszel már nem csak a nemzetgazdasági problémát jelentő devizahiteles ügy lesz az egyetlen lakáspolitikai kérdés az államigazgatásban, hanem megvalósulhat egy új - jelenleg még kérdéses, hogy milyen - támogatási rendszer, ami minimális reménysugarat adhat fiatalok és családok százezreinek.
A Magyar Közlöny 2014/79. számában megjelent 152/214. számú, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet szerint "a nemzetgazdasági miniszter a kormány építésgazdaságért, valamint lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős tagja". Ennek értelmében az NGM hatásköre a lakásügyre, társasházakra, lakásszövetkezetekre, a lakásokra és az állami lakáscélú támogatásokra vonatkozó jogszabályok előkészítése.

Ugyancsak ez a tárca hajtja végre a "Kormány általános politikájában meghatározott lakáspolitikai feladatok megvalósításával kapcsolatos intézkedéseket, és ellátja az építőipar és az építőanyag-ipar irányításával kapcsolatos feladatokat". Erről szerett volna valamivel konkrétabb információkat megtudni a TLE (Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület).

Arra a kérdésükre, hogy számíthatunk-e olyan hosszú távú, átfogó programra, amelyből kiderül, milyen szándékai vannak a kormányzatnak a lakásfelújításokkal, lakásépítésekkel, bérlakásépítéssel kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy a terület továbbra is több minisztériumhoz tartozik, és egyelőre zajlanak a tárcaközi egyeztetések. Sajnos egyelőre az sem derült ki, hogy az NGM-en belül melyik államtitkárság foglalkozik majd a lakáspolitikával.

Egyik első lépésként emelte ki Varga Mihály annak a lehetőségnek a megteremtését, hogy a közszféra dolgozói könnyebben és egyszerűbben tudjanak lakáshoz jutni.

A bejelentésről készült videót IDE kattintva nézhetik meg.
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
An electrical charging port sits on the bodywork of a Kuga Vignale hybrid automobile displayed during a Ford Motor Co. launch event in Amsterdam, Netherlands, on April 2, 2019.
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
reptéri hotel - 6