Előfizetői tartalom

Jönnek a lakáspiaci támogatások? - Ha az államnak dolgozol, hamarabb

Portfolio
"Várhatóan ősszel lesz olyan lakásépítési kezdeményezés, amelyről beszámolhatunk majd önöknek" - válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TLE kérdésére. Varga szavai igazi égi mannát jelentenek a hosszú évek óta mostohagyermekként kezelt lakáspolitikának és támogatási rendszernek. Ha valóban hihetünk a régi-új miniszter szavainak, akkor idén ősszel már nem csak a nemzetgazdasági problémát jelentő devizahiteles ügy lesz az egyetlen lakáspolitikai kérdés az államigazgatásban, hanem megvalósulhat egy új - jelenleg még kérdéses, hogy milyen - támogatási rendszer, ami minimális reménysugarat adhat fiatalok és családok százezreinek.

A Magyar Közlöny 2014/79. számában megjelent 152/214. számú, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet szerint "a nemzetgazdasági miniszter a kormány építésgazdaságért, valamint lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős tagja". Ennek értelmében az NGM hatásköre a lakásügyre, társasházakra, lakásszövetkezetekre, a lakásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés