Előfizetői tartalom

Hadat üzentek Budapestnek?

Portfolio
A napokban érkezett hírek szerint több kormányzati "csapás" is érheti Budapestet. Először több minisztérium vidékre költöztetésével vált kétségessé értékes belvárosi épületek sorsa, tegnap pedig lapértesülések szerint Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője egyetlen döntéssel elkaszálta Budapest rövid és középtávú - elsősorban közlekedésfejlesztési - uniós projektjeit. Talán azonban mégsem veszett el minden remény arra, hogy az elkövetkezendő években tovább fog fejlődni szeretett fővárosunk. Szerte Budapesten, összesen 29 helyen, több mint 5 milliárd forintból valósulnak meg közterület-fejlesztési projektek a főváros TÉR_KÖZ pályázata keretében. A városfejlesztési terveket tegnap tekinthette meg először egy helyen a nagyközönség a Bálnában.

TÉR_KÖZ pályázat A főváros 2013 tavaszán írt ki pályázatot közterületek és kapcsolódó épületek, üres és alulhasznosított ingatlanok közösségi célú megújítására, hasznosítására. A kerületi Önkormányzatok civil együttműködéssel pályázhattak innovatív és fenntartható szemléletű rehabilitációs koncepciókkal, a kisebb közösségi célú beavatkozásoktól...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái