Előfizetői tartalom

Hadat üzentek Budapestnek?

Portfolio
A napokban érkezett hírek szerint több kormányzati "csapás" is érheti Budapestet. Először több minisztérium vidékre költöztetésével vált kétségessé értékes belvárosi épületek sorsa, tegnap pedig lapértesülések szerint Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője egyetlen döntéssel elkaszálta Budapest rövid és középtávú - elsősorban közlekedésfejlesztési - uniós projektjeit. Talán azonban mégsem veszett el minden remény arra, hogy az elkövetkezendő években tovább fog fejlődni szeretett fővárosunk. Szerte Budapesten, összesen 29 helyen, több mint 5 milliárd forintból valósulnak meg közterület-fejlesztési projektek a főváros TÉR_KÖZ pályázata keretében. A városfejlesztési terveket tegnap tekinthette meg először egy helyen a nagyközönség a Bálnában.

TÉR_KÖZ pályázat A főváros 2013 tavaszán írt ki pályázatot közterületek és kapcsolódó épületek, üres és alulhasznosított ingatlanok közösségi célú megújítására, hasznosítására. A kerületi Önkormányzatok civil együttműködéssel pályázhattak innovatív és fenntartható szemléletű rehabilitációs koncepciókkal, a kisebb közösségi célú beavatkozásoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés