Előfizetői tartalom

Drágulnak a lakások - hol érdemes most venni?

Portfolio
Az Otthontérkép elkészítette a legfrissebb, 2014-es lakásárakra vonatkozó térképeket és statisztikákat a hivatalos NAV-adatbázis adatai alapján. Bár a 2012-es árszintig még nem kapaszkodtak vissza az árak a lakáspiacon, az országos átlagban mélypontnak számító 2013 után 2014 már valóban az emelkedés éve volt - igaz, nem mindenhol. Van ahol a 2014-ben mért árak meghaladták a két évvel korábbit, de akadnak olyan térségek is, ahol folytatódott az árak esése. Az országos különbségek tovább nőttek: a legdrágább budapesti kerületben átlagosan tizennégyszer annyiért lehetett lakást venni, mint a legolcsóbb borsodi kistérségben.

Kettészakadt az országAz átlagos értékesítési négyzetméterárak tekintetében 2014-ben trendfordulóhoz értünk, az árak növekedésnek indultak. Országos szinten az értékesített ingatlanok átlagára 1,7%-kal nőtt 2013-hoz képest. A képet azonban árnyalja, hogy a növekedés meglehetősen differenciált volt, néhány megyére, valamint Budapestre koncentrálódott. Egyes népszerű...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái